Skole og Uddannelse

Opdateret 15.marts, 2022

Her er en liste over skole- og uddannelsesmuligheder for børn og unge med autisme i Egedal kommune.

Listen er ikke komplet, men er baseret på input fra foreningens medlemmer – hvis du kender et tilbud som mangler, så kontakt os, og så føjer vi det til listen.

Ligeledes, hvis du ikke synes at der er relevante tilbud i listen, så spørg i vores lukkede Facebook gruppe eller andre sociale fora.

Listen indeholder både offentlige og private tilbud, og tilbud inden- og udenfor kommunen. At få plads kræver ofte visitation og eventuelt bevilling af penge (især private tilbud udenfor kommunen). Spørg endelig i Facebook gruppen om andre forældres erfaringer.

Endelig kan foreningen ikke umiddelbart anbefale nogle tilbud frem for andre. Vi deler listen til inspiration, og henviser ellers til Facebook gruppen til udveksling af erfaringer og anbefalinger medlemmerne imellem.

Vi håber at listen bliver til nytte.

Førskole

  • Hyldeblomsten: Børnehave til børn med særlige behov – beliggende i De Fire Årstider i Veksø

Folkeskoler

Specialskoler

Specialskoler er ligesom folkeskoler oprettet efter folkeskoleloven, hvorfor de benævner sig selv som et “folkeskoletilbud” på deres hjemmeside. I vores kontekst er det mere retvisende at kalde det specialskole, da vi jo skelner mellem normal, gruppeordning, special i forhold til hvor stor andel specialgruppen fylder af det samlede tilbud.

Se også specialefterskole.dk, samt almindelige efterskoler der kan inkludere.

Behandlingsskoler

Ungdomsuddannelser

STU-tilbud